Výročí 40 let Radioklubu OK1KYP

17.09.2015 13:57

"Tradiční i Netradiční závod v Krčském lese" v sobotu 10. října 2015 je organizován Dášou Skřivanovou k příležitosti 40. výročí založení oddílu Radioklub OK1KYP. Jak se můžete dočíst v sekci O nás, náš oddíl radiového orientačního běhu byl založen v září 1975, kdy na začátku školního roku udělal nábor do Radioklubu OK1KYP na tehdejší Základní škole Choceradská na Spořilově Dan Šťáhlavský OK1DSD a pro nově propagovanou radioamatérskou disciplínu "HON NA LIŠKU" získal řadu nových žáků. 

Členská základna se postupně rozrostla a působily zde tři samostatné kroužky - provozní/vysílací, technický a liškařský, řada členů však provozovala všechny aktivity. Po roce 1989 byly bohužel oddílové prostory (2 technické buňky) na hřišti ZŠ zlikvidovány a do dnešních dnů se zachovala aktivní činnost pouze sportovní části ROB. Dnešní podoba liškařského sportu se od sedmdesátých let značně liší, nicméně základní charakteristiky stále zůstávají - pobyt v přírodě, vztah k technice, logické uvažování a rychlé nohy.

Své schopnosti nyní máte příležitost otestovat právě na místním přeboru 10.10. Budou připravené tratě pro malé i velké, staré matadory i nováčky. Centrum závodu se nachází v hotelu Globus (Praha 4, Chodov) a naše organizátorky Dáša s Leonou se na vás budou těšit od deseti hodin. Přihlášky zasílejte na email Dasa.Skrivanova@inMail.cz do 8.10. (dohlašování na místě omezte na minimum). Podrobné propozice k závodu i oslavě najdete ZDE.

Kdo máte doma k dispozici, vezměte s sebou prosím fotografie či jiné materiály s liškařskou tematikou. K dispozici bude také videoprojektor, je tedy možné fotografie naskenovat a poslat či přinést v elektronické podobě. Po závodě samotném bude na místě posezení. Doufáme, že na setkání dorazí řada bývalých členů i další příznivci našeho oddílu.

Na viděnou v sobotu 10. října!

73