Třetí mikrosoustředění

14.02.2015 11:59

V sobotu 14. února jsme se sešli potřetí na stejném místě v Krčském lese ve srubu Gizela. Díky velmi slušnému počasí se podařilo absolvovat celý naplánovaný program. Pro zkušené závodníky to byl opět 2m trénink na 5 vysílačů - tentokráte instalovaných převážně jako svahovky ve 2/3 Krčského lesa, ale s vynecháním hřebenu na Hrádku. Přesto tam někteří některou z kontrol hledali. Díky několika nemocným si dvoumetrový trénink zaběhlo jenom 6 závodníků (Matěj, Šimon, AničkaS, Vojta, Jarda a Lucka). Velká pochvala pro Šimona, který opět běžel kompletní závod a našel všech 5 kontrol. Matějů držel krok s Jardou, který zvítězil jenom s drobným náskokem. Moc se nedařilo Aničce ani Vojtovi, které 2m pěkně povodil po celém lese.

 

Pro začátečníky bylo naplánováno několik úkolů. Prvním z nich bylo "NEBÁT SE SÁM V LESE". Dáša vyfáborkovala asi 1,6 km dlouhý okruh, který jen částečně vedl po cestách. Každý startoval samostatně a snažil se co nejrychleji okruh oběhnout. Pochvala patří všem, ale zejména předškolačce Majdě, nikdo na nikoho nečekal a snažil se ze všech sil běžet celou dobu. Mezi tím Jirka s Petrou nainstalovali maják do vzdálenosti přesně 500 m od srubu. A to byl druhý úkol - s doprovodem najít vysílač a zjistit, jak daleko to vlastně těch 500 m je. Tímto jsme dětem ukázali vzdálenost, kterou je třeba na normálních závodech uběhnout než se dostanou ven ze startovního kolečka. Potom přišel konečně na řadu hlavní 3.úkol - FÁBORKOVÝ ROB závod. Marcela s Petrou roznesly 5 malých vysílačů na okruh a zase se mohlo startovat. Děti běžely po již známém fáborkovém okruhu, ale vždy u číslice 1,2,3,4 nebo 5 musely naladit příslušný vysílač, zaměřit a dohledat ho, poté se vrátit na fáborky a pokračovat v běhu k další kontrole. Tento malý závod absolvovalo 6 dětí z kroužku Jílovská a 3 Zbyškovi kluci z Kamýka. Jako doprovod pilně běhali Dáša, Zbyšek, Eliška, Petra, Jirka, AlenaP a Maruška, časy měřila Hanka.

 

Ve 13h se všichni ohřáli ve srubu, naobědvali a nabrali další síly na odpolední program. Marcela roznesla do lesa 9 kontrol na orienťácké objekty a nakreslila tři okruhy do mapy A,B,C. Ze starších zůstali odpoledne jenom Matěj se Šimonem a oba hodně pomohli s doprovody. Naběhali toho opravdu hodně, protože vždy nejprve museli na čas odběhnout svůj okruh a poté běželi jako doprovod. Hanka zatím pilně počítala dosažené časy, aby Dáša hned po doběhu posledních mohla udělat tradiční vyhodnocení a rozdělit sladké odměny.

 

Několik nových fotografií od Elišky je přihráno ve fotogalerii.