Krajský přebor Prahy - Hrádek 28.3.2014

28.03.2015 22:51

Poslední březnovou sobotu mělo být letošní poslední zimní oddílové soustředění, protože ale došlo k zádrhelu v domluvě se srubem Gizela, tak Marcela udělala operativní změnu a vyhlásila na sobotu oficiální závody. Řada dětí tak měla možnost zúčastnit se svého prvního samostatného závodu a tím byl Krajský přebor Prahy v ROB - pro zkušené v pásmu 144 MHz na klasické trati (kat. M14, M19, M20, D20 a D35), pro začátečníky linie  pásmu 3,5 MHz.

 

Dvoumetrovou trať připravila po mapové stránce Pája, která také roznesla společně s Marcelou kontroly po téměř celém Krčském lese. V té době Dáša s Leonou pilně fáborkovaly dětskou trať - linie byla velmi pečlivě vyznačena, takže jsme neměli obavy, že by se nám ztratili ti nejmladší. U prezence se po 10h sešlo celkem 36 závodníků ze 3 oddílů (ASP, AFK a BHE).

 

Příjemným překvapením byla velká účast začátečníků - na start liniové trati se postavilo celkem 14 nováčků, které jsme rozdělili do 3 kategorií. Pět nejstatečnějších s mírnými zkušenostmi si odběhlo trať samostatně, dalších 9 kluků a holek pak s doprovodem trenérů nebo rodičů (kteří jim ale většinou téměř nemuseli radit, jenom jistili jejich návrat do cíle). Na liniové trati bylo 5 vysílačů a všichni závodníci úspěšně všechny vyhledali. Nejrychlejším běžcem byl Matyáš Dubec, 2 km fáborkové trati zvládl za 19:16.  V kategorii s doprovodem zvítězili Jáchym Endršt (ASP) a Zdena Němcová (BKA).

 

Na 2m byly vyhlášeny nakonec 4 kategorie, které vyhledávaly 3-5 vysílačů + maják. Nejdelší trať měřila vzdušně 4,4 km, ale bylo třeba překonat několik údolí i rozvodněný potok, takže ve skutečnosti všichni naběhali o dost více. Nejrychlejším žákem byl Šimon Dukát, v juniorské kategorii předběhla kluky Anička Sobotková. Po několika letech se k ROB vrátila čerstvá maminka Martina Adlerová a překvapila svým pěkným časem pod hodinu (58:07) se všemi kontrolami. Veteránky vyhrála Leona Soukupová, kterou nezaskočilo ani to, že dostala omylem mapu s menším závodním prostorem a 2 kontroly jí ukazovaly mimo mapu (ale jako domácí závodník si s tímto hendikepem úspěšně poradila). Čas 50:33 je vítězným časem Jaroslava Zacha, který porazil i všechny startující muže a vyhrál kategorii M20+.

 

Okolo 14h proběhlo vyhlášení výsledků, všechny mládežnické kategorie obdržely diplomy a drobné věcné i sladké ceny. Doufám, že se zúčastněným závod libil a v průběhu dubna se opět setkáme v hojném počtu. Příjemným překvapením je zájem nově letos vzniklého oddílu BKA (Pionýr Kamýk nad Vltavou), jehož členové se na pražské akci letos objevili již potřetí. Jen tak dál.

 

Několik fotografií od Matěje naleznete zde ok1kyp.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_Hradek/